Thanksgiving break

I går var det thanksgiving. Hadde en utolig fin dag! Var gøy å møte flere familiemedlemmer og tilbringe tid med familien. Vi spiste god mat, deriblandt kalkun og gresskarpai som jeg alltid har hatt så lyst til å smake! Var veldig annerledes men faktisk utrolig godt!


Jerad, Tyler og Chad prøver å virke kule, haha. 


Vi spilte "gris" 

I dag var det black friday som er en dag med masse salg her i usa.  Var så utrolig mange folk overalt, så ble utrolig sliten. Vi dro litt utpå dagen, og da hadde de fleste allerede shoppet ferdig, så var heldig med at det ikke var fullt kaos.

Dro på en liten shoppingtur på onsdag også, så det her kjøpte jeg da. 

Pam og Jenna koser seg med den nye hunden vi fikk i dag!! Hun heter Mia og er den lille søte hunden som liggen til venstre. Skal prøve å få tatt bilder av henne i morgen så dere får se så søt hun er! Nå skal jeg legge meg for klokken er halv to på natten og jeg er utrolig sliten. 

Vet jeg ikke blogger så ofte, men ting går i ett kjør! Følg meg gjerne på instagram der jeg legger ut masse bilder om du vil ha mer oppdatteringer: @trudegundersen (link)

Tiden flyr

FREDAG
Var på skolen som vanlig. Husker ikke så mye annet enn at jeg var utrolig sliten! Jenna hadde cheerlederne over fordi de skulle lage tepper. Var koselig å møte alle sammen.


Vi fikk snø!! Utrolig lite i forhold til Norge da men, haha. 

LØRDAG
Vi dro på shopping på ett nytt outlet mall som har mange motebutikker osv. Kjøpte ikke så mye, fordi vi hadde ikke så god tid. Etter det dro vi på bellett forestilling! Vi så nøtteknekkeren, det var gøy! Er utrolig hvor flinke de er! 

SØNDAG
Søndag er en familiedag hvor alle i familien samles. Vi dro til kirka om morningen som vanlig. Så hadde Shawn bursdag så vi dro får å finne en gave. Etter det samlet alle seg til familie middag. Var en utrolig koselig dag! 


Vi var på en stoor jaktbutikk og i midten av den var det en utstilling av masse dyr! Synes det er så gøy å se hvor mye de pynter opp butikkene sine her og hvor store butikkene er i forhold til i Norge. 


Shawn fikk servert bursdags pie! 

I dag har jeg ikke gjort noe spesielt. Var på skolen og sov etter skolen, haha. Vi så første filmen av the hunger games og that's it. 

Spørsmålsrunde

Mange som har spørsmål om året så langt, så tenkte å ha en spørsmålsrunde så dere kan få svar på det dere lurer på. Er mange ting som ikke har kommet fram på bloggen, så det har vært en del spørsmål i det siste. Kommer til å svare på det meste, så det er bare å stille spørsmål! 

Through my iPhone

Rommet mittElsker rommet mitt! Jenna har dekorert det med litt bilder av vennene mine og med rosa detaljer! Skal putte flere bilder på rommet, har jo plass på hele korketavlen. De spurte meg før jeg kom hit hva fovoritt fargen min var, og da sa jeg rosa - Noe jeg er utrolig glad for fordi rommet mitt er så likt meg og så utrolig fint!!

Verken i dag eller i går har det ikke skjedd så mye. Har vært på skolen og har vært helt utrolig utslitt etter skolen. Vertsmoren min, Pam, stusset håret mitt i dag. Det er stortsett alt som har foregått, haha. Nå er det bare en uke til vi går ut i en liten Thanksgiving Break! Gleeeeder meg så mye!! 

De siste 5 dagene

Hei!!

Nå har jeg vært her i 5 dager! Har noen helt fantastiske dager! Både familien og skolen er super! Har vært på skolen i 2 dager, og det er bare sååå annerledes!!! Har det så bra! Er så mange som er interissert i å bli kjent med meg. Slik var det ikke i Idaho. Her er alle så åpne til nye folk, og andre kulturer. Folk vil faktisk snakke til meg, og bli kjent med meg. Har nesten fått mer venner her på 2 dager enn jeg fikk i Idaho på 2 måneder. Det sier vell sitt! 

De siste dagene har gått veldig raskt. Har nesten alltid vært opptatt med noe. På torsdag var jeg på skolen for første gang. Etter skolen dro vi å kjøpte ansikskremer og litt småting på Sephora, og spiste middag på resturant etter det. På fredag var jeg på skolen. Hadde 3 fritimer så var ikke en så slitsom dag. På kvelden dro jeg med Jennas venner og spiste, og etter det dro vi på kino å så filmen Last Vegas! På lørdag var jeg på ett tailgate party, som er ett party der man er samlet og ser amerikansk fotball på tv. Var veldig gøy!


Aner ikke hvorfor bildene blir i så sykt dårlig kvalitet. Tror jeg må kjøpe en ny linse.

I dag stod vi opp klokken 7 får å dra i kirken! Å det er helt fantastisk hvor annerledes kirken her er i forhold til i norge! Her er det trommer, trumpeter, gitarer og masse sang! De klapper, og de slår ett par vitser i blandt. Er veldig gøy å dra i kirken faktisk! Etter kriken dro vi å kjøpte en nye telefon til meg! Har kjøpt IPHONE 5S!!! ♥♥♥♥


WIII!! Har vært uten telefon i 2 måneder nå! Er så godt å endelig ha en telefon igjen! 

Søndager er familiedag så alle i familien var samlet i dag inkludert besteforeldre. Vi hadde en hyggelig middag og så film etterpå. 
Jerad jaktet en kanin i nabolaget haha! 

Skal bli mye bedre på å ta bilder! Nå som jeg har en iphone som tar ganske bra bilder kommer jeg til å bruke den mye. Skal å få tatt bilder av rommet mitt i morgen. Nå skal jeg legge meg, skal opp om under 7 timer! Er ekstremt trøtt, så blir hardt å komme seg opp i morgen.

Første dag i nytt hjem

Denne dagen har vært veldig bra! Har blitt bedre kjent med familien og byen. Pam og Jenna tok meg med til skolen får å sette opp timer til meg, og de viste meg rundt på skolen og her i Blair. Det er så annerledes her i forhold til idaho!! Klimaet, folkene og byen. Var gøy å møte litt av folkene på skolen! De fleste på skolen visste at jeg skulle komme, så fikk en del blikk nedover gangene, haha. Møtte fantastiske Charlotte som fikk meg hit igjen i dag! Vi klemte hverandre i rundt 5 minutter. Det var så godt å se henne igjen! 

Vi dro hjem og resten av familien kom hjem fra jobb og jeg møtte faren og de to tvillingbrødrene for første gang. De er så koselige! Mangler fortsatt å møte en til av vertsbrødrene mine, så får vell møtt han i helga. Jenna hjalp meg med å pakke ut de to koffertene mine, så spiste vi middag.


Bildet er fra i går da de møtte meg på flyplassen! Jenna, Pam og områderepresentanten min Pam møtte meg der. 

Har det utrolig fint her så langt, og jeg trives veldig godt i familien. Rommet mitt er utrolig fint! Skal få tatt bilder av det i morgen. I morgen er første skoledag!! Er litt nervøs for å være ærlig. Nesten alle vet at jeg kommer, så blir gøy å møte alle sammen! 

Les forresten om Annelis forferdelige opplevelse som utvekslingsstudent! Hun har blitt sendt hjem av EF, og skal dra hjem på fredag. De sender henne hjem fordi hun ikke fikk skoleplass på ny skole da hun ble kastet ut av vertsfamilien sin! Skjønner ikke at de kan være så hjerteløs og sende henne hjem!! Hun er en fantastisk energifull, glad og utrolig snill jente som alle elsker. - Hun fortjener ikke dette i det hele tatt.

I Denver

Tusen hjertelig takk for all responsen jeg har fått etter Avisa Nordland lagde en artikkel om min opplevelse!! Tilbakemeldingene har vært enorme! Har fått utrolig mange meldinger på facebook og e-poster fra folk som takker meg for at jeg fortalte om min opplevelse. Mange forteller egne opplevelser, og mange forteller at de har opplevd det samme. Har også blitt kontaktet av et par personer som sier de kan bidra med hjelp. Folk her i Usa har også kontaktet meg etter å ha lest artikkelen. Jeg prøver å svare alle! Jeg setter så stor pris på at jeg fikk muligheten til å dele min opplevelse via AN. Jeg ville nå ut til de som er i samme situasjon. de som har vært i samme situasjon og de som skal/vurderer utveksling senere. Er så glad for at jeg kan vidreformidle min opplevelse, slik at folk får ett bedre innblikk om hvordan det egentlig er å være på utveksling, og hvordan de store selvskapene velger å behandle studentene. Fant også saken min på Nettavisen og Sol.no. 

Klokken er 16.35

Nå sitter jeg i Denver og venter på å fly videre til Omaha, om litt over 2 timer. Er framme i Omaha rundt 22 i kveld! Så langt har reisen vært veldig bra og behagelig. Fikk tilgang til United sin klubb (En launge med tv, internett og mat) av Rebecca, så nå sitter jeg her, og slapper av. Er så spent på å komme fram til den nye familien min! Blir gøy og møte de og bli bedre kjent med de! 

JEG FLYTTER TIL NEBRASKA!!

Etter mye om og men er flybilletten i boks, og jeg skal flytte til Blair, Nebraska i morgen!! Er så glad nå! Familien virker super. Familien består av seks, mor og far, fire barn deriblant tre brødre som har flyttet ut, og en søster! Gleder meg så masse til å flytte dit! Kjenner jeg er helt klar for å starte dette året på nytt. Oppleve en helt annen stat, annet landskap og få nye venner!

Noen bilder av familien:

Noen bilder av huset:

Jeg drar i morgen klokken 14 og er framme i Nebraska nærmere 22. Mellomlander i Denver i 3 timer, så skal prøve å få blogget da! ÆÆ GLEDER MEG SÅ MYEEE!!

Update

Ting har skjedd siden sist jeg blogget. Nå ser det ut til at jeg kanskje har en åpen mulighet til å flytte til en familie i Nebraska!

Rett etter jeg flyttet ut fra den forje familien min fortalte en venninne av meg, Charlotte, at hennes venninnes familie ønsket og ha meg som sin utvekslingsstudent. Jeg hadde veldig lyst til å gå, men EF kunne ikke bytte stater, så jeg fikk ikke låv å flytte dit. Etter 3 uker uten familie, bestemte de seg for å prøve å få meg dit. Jeg har noen områderepresentanter her som prøver alt de kan for meg for å få meg dit, så langt er alt klart utenom at jeg har skoleplass. Skolen holder på å bestemme seg om de kan ta meg inn eller ikke, og vi har ventet på svar i noen dager nå. Familien virker helt fantastisk så jeg håper på at jeg kan dra! Så langt er det det eneste håpet jeg har om plassering akkurat nå. Går rundt og er konstant nervøs og stresset over denne situasjonen. Men må vel bare vente å se hva som kommer til å skje. 

Ellers har det vært litt vanskelig å prøve og være positiv hele tiden. Er vanskelig å klstre på ett smil når du ikke har lyst til å smile i det hele tatt. Jeg har prøvd å holde tankene positive, men med alt som skjer så klarer jeg rett og slett ikke å bare være positiv. Får høre at jeg er negativ ganske ofte fra organisasjonen. Jeg vet jo at de håper på at alle studentene sine er positiv til alle tider, men det er faktisk ikke menneskelig heller. Jeg har dårlige dager som alle andre, men jeg prøver å være positiv og smile selv om det ikke er så lett.


Gamle bilder fra september.

hits