something new

Foundation fra neutrogena, eye liner fra nyx


Foundation og blush børster fra Real Technique

Kjøpte dette i går, trengte nye børster. Har kjøpt så utrolig mye jeg ikke har visst dere mens jeg har vært her! Har brukt en god del penger allerede! Fant ut at jeg måtte begynne å spare, etter å brukt alt for mye penger etter 1 mnd her. Så nå har jeg ikke shoppet på rundt 4 uker! 

I dag er jeg hjemme fra skolen. Har blitt syk både jeg og Rebecca. Sår hals, hodepine, tett nese og hals. Må vel bare håpe det går over kjapt! Klokken er nå 1230 her, så må vell stå opp å få i meg litt sein frokost.

a walk in the sunset

Gikk nettopp en tur med Ginger i solnedgangen. Er så fint her, så jeg måtte ta noen bilder! Dagen i dag har vært helt grei. Er veldig stresset for tiden. Masse lekser og gjøre, lite søvn og er litt bekymret over plassering. Vi hadde 3 prøver på skolen i dag, håper de gikk bra! Etter skolen dro jeg med Stacy som er en av områderepresentantene for EF og shoppet litt. Kjøpte litt sminke, skal vise dere senere. Blir i så mye bedre humør av å shoppe, så satt stor pris på at Stacy tok meg med. Det er stort sett det jeg har gjort i dag. Klokken er 1950 her, og nå må jeg gjøre litt lekser. Mange har spurt om jeg kan ha en spørsmålsrunde, og jeg tenkte at det får bli i morgen! 

The cat and the red apple

I foto klassen min på skolen fikk vi en oppgave å ta bilder av "something red" en stund tilbake. Jeg tok da bilder av en katt og ett rødt eple.

Elsker katter! De er så utrolig søte! Merker jeg savner katten min hjemme i Norge nå. 
Har forhåndsstillt innlegget. Klokken er 10:00 her, og jeg sitter med en prøve i matte nå etter en prøve i økonomi i første timen. I siste timen har vi spansk prøve.. Rene prøvedagen haha.

Rainy day + bilder fra lørdag

I dag kom regnet til Idaho. Har nesten ikke regnet her siden jeg kom for litt over 2 måneder siden. Tror dette er 3 dagen med regnvær! Er jo helt utrolig at jeg er så heldig å ha sol så å si hver dag! Er utrolig herlig med tanke på at dere der hjemme har drittvær og snø. 

Skoledagen i dag var annerledes enn den pleier å være. Det var hardt å være på skolen. Følte at jeg ikke hadde så mange venner og følte meg ganske alene, selv om jeg hadde venner og være med. Alle fagene vi hadde i dag var tøffe. Masse løping i gymmen og masse arbeid i timene. Vi fikk tilbake resultatene på prøven jeg tok forje uke. Alle på skolen måtte ta den, og gjenomsnittet på karakter var 60-80%. Jeg fikk 6%. Det forteller kanskje hvor vanskelig den var. Var masse ord som jeg ikke hadde en fjerneste anelse på hva betydde! Men den teller ikke på noen slags måte, så var bare gøy å se hvor på skalaen jeg er. 

Etter skolen dro jeg hjem til områderepresentanten min, Ann og snakket litt med hun. Jeg ringte EF for å høre om hva som skal skje framover. Var greit å få ett håp på at ting kommer til å bli bedre. Vi har kanskje funnet en løsning, men vil ikke si hva det er enda i å med at det ikke er helt sikkert.

Nå har jeg gjort mattelekser som jeg har utsatt i mange dager. Fikk øvd til spansk og økonomi prøve som vi har i morgen også. Har hatt masse lekser og skolearbeid i det siste, men har fått gjort det meste på skolen. 


Ja som dere ser nederst i venstre hjørnet jeg fikk 6%.. haha, bra det ikke teller!!

Glemte å fortelle dere om hvordan det var på Haunted World! Alle som hadde vært der fortalte at det var såå skummelt og at de ikke får sove om natten. Vi synes ikke det var noe skummelt i det hele tatt! Altså mye av det var veldig fake, så man ble liksom ikke skremt. køene var så lange for å komme inn, stod i 45 min og ventet. Var kø når vi gikk gjennom husene, så ble mye venting. Vi gikk med en stor gruppe med folk så vi hørte og så hvor folk ble skremt. Men opplegget var utrolig bra! De hadde bra kostymer og noe av det så ekte ut! Skvatt noen ganger, og det var verdt tiden vi brukte der tross alt alle køene!


Han her stod bak meg og skremte meg helt i starten! Jeg skvatt helt forferdelig og hylte. Men han var så søt så vi måtte ta bilde med han.

Nå skal vi se baseball og så skal Rebecca lage en fersken smoothie etterhvert. Må igjen takke dere for alle de fine kommentarene og tilbakemeldingene dere har gitt! Statistikken er faktisk høyere i dag enn i går, overraskende nok. Er gøy å se at så mange bryr seg. Tusen takk! 

Synes det er vanskelig å finne på noe å skrive om annet enn hverdagen min, så jeg lurer på hva er dere interisert i å lese på bloggen framover?

Jeg er langt ifra den eneste

Etter innlegget jeg skrev tidligere i dag har utrolig mange respondert til det. Har fått masse positive tilbakemeldinger som jeg setter stor pris på. Tusen takk til de som støtter meg og viser at de bryr seg. Var så usikker på om jeg skulle poste det eller ikke i å med at det er ganske personlig og mye kritikk jeg ikke ønsker å gå ut med. Men sanneheten må nå fram. Har fått mange tilbakemeldinger om at det var bra jeg postet det. Statistikken steg utrolig mye i dag, og det er så bra å se at det er så mange som viser interesse for det jeg skriver om. 

Mange utvekslingsstundenter har tatt kontakt med meg og fortalt om at de er i samme situasjon eller verre. Det er så forferdelig å høre at så mange er i samme situasjon som meg. De har fortalt hvordan de føler de har blitt behandlet og hvilke opplevelser de har hatt så langt. Jeg tenkte å dele det med dere, slik at flere får en innsikt i hvordan man blir behandlet som en utvekslingsstudent.

" Er så mye lettere å gi opp. Men det er ikke det vi har planer om å gjøre. Vi skal overeleve dette, og vi skal ha våre gode dager og våre vonde dager. Vi skal dra hjem i juni og fortelle alle hvor forferdelig vi hadde det til tider, men at vi ikke angrer. At vi er stolte av oss selv Jeg trur ikke jeg ville sett meg selv i speilet om jeg dro hjem nå.. Vi er slitne, men vi står fremdeles oppreist."

" Jeg føler meg bedre når vi er fler, ikke fler som sliter akkurat.. men fler som kan støtte hverandre. Jeg trudde i begynnelsen at jeg var den eneste som hadde det jævlig de første ukene. de første to ukene her var helt forferdelige.. Jeg kom ikke litt overens med vertsfamilien min. De tok ikke meg godt i mot i det hele tatt.. Så jeg ringte IEC min, men han bare lo... så jeg snakket til vertsfamilien min og ordnet opp selv! "

" Så bloggen din! Er i North Carolina, iløpet av 2 uker har jeg vært i 4 familier, bare fordi EF ikke greier å finne noen fast! Er så lei, og på tirsdag må jeg på intervju med en famile for å høre om de vil ha meg eller ikke! Vil hjem, savner vennene mine, familien alt! Vet akkurat hvordan du har det! Dette er helt forferdelig!"

" Leste at du e i brytteprosess og har det veldig vanskelig fortida, vil bare si at hvis du trenger å snakke om det så er jeg her! vet akkuratt hvor jævlig det er, var nettop igjennom det samme selv, er helt forderdelig rett og slett. aldri gi opp hvertfall - det blir bedre!! "

" Familien drev med dop osv før jeg kom og moren var på rehab.. hu pleide å være cheer coach på en eller annen skole her i området, men fikk sparken fordi hun stjal penger.. de hadde 6 barn, alle var drittunger.. yngre skrikende barn.. de kranglet dag og natt.. de tok meg aldri til butikken så jeg kunne kjøpe noe mat osv, for de spiste mac and cheese hver dag.. morning til kveld, så jeg ble kvalm til slutt og ville kjøpe meg noe mat. og ja, jeg følte meg som en barnepasser.. moren pleide å gå ut og la meg bli igjen med barna hjemme liksom.. og de ba meg om å vaske hele huset i ukedagene "

Det er så forferdelig å høre at det er så mange av oss. At det er så mange som sliter med vertsfamilien sin. Vi er så mange som ikke er lykkelige i det hele tatt. Mange som har fått drømmen sin knust. Det er så trist og urettferdig. Men vi må vell bare vente. Være sterke og håpe på det beste. 

#utveksling #tanker #vertsfamilie #utvekslingsstudent #missfornøyd

Sannheten må fram

Nå har jeg ventet på en ny familie i over 2 uker. De har enda ikke funnet en familie. Det er 5 studenter som trenger ett nytt hjem, de har enda ikke funnet ett nytt hjem til 1 av oss. Områderepresentanten min har ringt rundt over 100 familier, ikke en av de vil ha en utvekslingsstudent. EF har fortalt meg at jeg må gå rundt på skolen å finne en familie til meg selv. Hva for slags tull er det? Vi betalte utrolig mye penger for at de skulle finne en familie for oss. Det er ikke jeg som skal finne en familie for meg selv, det er deres jobb.

Jeg har faktisk prøvd å finne en famile helt selv. Fant en familie der jeg måtte bytte skole, men ef kunne ikke få må inn på den skolen. En venninne har funnet en familie i Nebraska, men de vil ikke bytte stat. Slik jeg ser det er det latterlig å ikke sende meg til en annen stat fordi det er en annen stat. Jeg har til og med sagt at jeg kan betale for flybilletten, men nei de kan ikke sende meg dit. Jeg har en skoleplass og alt, men de vil heller holde meg her uten en familie.

Jeg er så lei av å konstant være bekymret over denne situasjonen. Lei av å vente. Lei av å prøve å finne en familie selv. Begynner å miste håpet om at de skal finne en familie nå. Tenker på hvor mye jeg hadde så lyst til at dette året skulle bli det beste året i mitt liv. Det at jeg skulle få oppleve og leve drømmen min. Jeg sparte opp alle pengene jeg hadde for å dra hit. Jeg jobbet en jobb jeg absolutt ikke trivdes i for å få dette til å skje. Jeg gjorde så mye for at jeg skulle få til å reise helt hit. Jeg har brukt utrolig masse penger på dette året. Jeg reiste fra familien min og vennene mine fordi jeg trodde dette skulle bli så mye bedre. Det har alltid vært et stort ønske for meg og være en utvekslingsstudent. Jeg gikk 100% for det.

Jeg ventet helt fra september i fjor til 16 august i år for å få en familie. Den familien var ikke en bra match for meg. Det var ikke et bra hjem i det hele tatt. Lite hus, skittent og masse dyr. EF gjorde en dårlig jobb med å plasere meg der. Jeg tenkte at så lenge familien var helt grei betydde det ikke noe hvor stygt og skittent huset var. Plutselig begynte jeg og vertsmoren og være uenige om alt. Hun behandlet meg ikke med respekt, og jeg følte meg ikke velkommen der i det hele tatt. Følte jeg var en byrde for de. De fortalte meg at jeg hadde en dårlig personlighet, stygg stil og vertsmoren sa hun hatet meg og hatet alt med meg. De ertet aksangen min og gjorde til at jeg fikk dårligere selvtillit. Jeg prøvde og ikke tenke på det. Prøvde å være positiv. Jeg prøvde og se bort ifra skjeftingen mellom vertsforeldrene, og alt det negative jeg fikk slengt til meg av vertsmoren. Jeg prøvde så å si å se det positive i alt. 

Og være utvekslingsstudent er ikke så bra som jeg trodde. Akkurat nå føles alt så bortkastet. EF hjelper meg ikke så mye som jeg trenger de til å hjelpe meg. Isteden får jeg slengt til meg at jeg er en negativ person som ikke prøver hardt nok. Jeg ser tydeligvis ikke noe positivt i noen ting. De fårstår ikke det at jeg er helt alene i et fremmed land halve kloden fra hjemlandet mitt. De prøver ikke hard nok for å gjøre dette året til det beste året for studentene. De gir deg rett og slett ikke den hjelpen du trenger. De klarer ikke se at det er vanskelig for en 17 år gammel student  og være positiv når drømmen din brått bare kollapser. Jeg har til og meg fått en advarsel fordi de mener jeg er for negativ for å være med i utvekslingsprogrammet deres.

Begynner virkelig å lure på om denne drømmen er verdt det lengre. Jeg begynner å tenke på hvordan ting hadde vært om jeg var hjemme nå. Savner alt så forferdelig mye. Savner vennene mine mest av alt. Føler meg fortapt i denne situasjonen fordi jeg ikke har noen venner her jeg kan fortelle om hvordan jeg føler det til. Ingen som kan komme over når som helst og være her for meg. Jeg savner og ha alle de fantastiske vennene mine hjemme i Norge til å være her for meg når jeg trenger de.

Er så lei nå av å prøve å være positiv og glad selv om jeg er stikk motsatt. Er lei av å late som om jeg har den beste tiden av livet mitt her. Er lei av å må smile og snakke til alle når jeg har en dårlig dag. Er lei av at jeg møter nye folk som jeg må bli kjent med hver dag. Er bare så lei av dette akkurat nå. EF burde klare å gjøre en bedre jobb når det gjelder vertsfamilier. 

Jeg må nok bare vente enda litt lengre på at ting skal ordne seg. Må nok vente litt mer for å få en vertsfamilie. Jeg prøver nok ikke for hardt å finne en familie helt selv. Kanskje jeg er problemet. Jeg må vel bare være enda lit mer positiv og putte ett smil og munnen. 

innholdsrike dager

Klokken er 1800
De siste dagene har vært utrolig bra! På torsdag var jeg med noen venner her i Homedale, fredag var jeg i bursdag og i dag har vi vært en tur på farmers market og reklamert for EF. 

TORSDAG

FREDAG (BURSDAG TIL ANNA MARTE)

LØRDAG (FARMERS MARKET, EF BOD)

Nå skal jeg gjøre mæ klar for å dra med noen venner til Haunted World som er ett veeldig skummelt spøkelseshus. Det er faktisk aldersgrense på å komme inn. Folk som har vært der sier det er veldig skummelt, så bli nok gøy å ikke kunne sove på noen dager.. haha.

Høsten er her

Klokken er nå: 2105

Nå har trærne begynnt å fått farge og bladene faller av. Bruker å hate høsten hjem i norge på grunn av kaldt vær og regn, men høsten her er såå fin!! Det er fint vær hver dag og det er nesten som sensommeren hjemme i Norge. Finner det ganske morsomt at det er masse snø hos dere hjemme, men her er det sol og så å si sommer. Må si jeg nyter det veeeldig!

Dagen i dag var lang å slitsom. Den startet med 3 timer med en test om altmulig de på skolen har lært gjennom 4 år. Det var en del med vanskelige engelske ord som vi skulle krysse ut hva betydde. Elevene på skolen syntes det var vanskelig, så det var så å si umulig for meg! Etter skolen dro jeg hjem til områderepresentanten min en stund for å snakke om hvilken type vertsfamilie jeg ønsket osv. Det tar en time å kjøre hjem, så kom hjem rundt 5. Er hardt å komme hjem så seint om dagene, føler jeg ikke har tid til noe annet enn lekser etter skolen. Men blir vel bedre når jeg får en vertsfamilie nærmere skolen! 

Synes det er så vanskelig å finne på noe å blogge om når det ikke skjer noe spesiellt i hverdagen. Hva vil dere lese om på bloggen? 

2 måneder

Hei! Kan ikke tro at jeg har vært her i hele 2 måneder i dag!! Så langt har året vært utrolig bra! Og alt har gått utrolig kjappt!! Har vært utrolig mange positive opplevelser som jeg kommer til å huske resten av livet. Det har ikke bare vært positivt, har vært noen negative ting som har skjedd her også. Mange ting har skjedd og alt har endret seg. Jeg bor ikke lengre hos vertsfamilien jeg bodde hos de to første månedene. Grunnen til det er at vi ikke var en så bra match. Vi diskuterte mye og ting var ikke som det skulle være i et familieforhold. Jeg skal skrive ett innlegg om hva som skjedde iløpet av denne uken!  Vet jeg ikke har følgt opp på bloggen, men skal bli mye bedre på det nå som jeg får en ny start i en ny familie.


Jeg er nå bosatt hjemme hos ett eldre ektepar, Rebecca og Mike, i en liten bygd kalt Homedale. Bor midt i ødemarka, men det er utrolig koselig! Tar rundt 2 timer og kjøre til og fra skolen hver dag, så det er det eneste negative med å bo her. Har det veldig bra her og vi finner på masse. De er verdens snilleste og jeg er så glad for at jeg kan bo her mens jeg venter på en permanent vertsfamilie.


Rebecca og Mike.

Her om dagen dro jeg og Rebecca på tur til en foss. Var en veldig fin tur!

Har noen naboer jeg har blitt venner med, deriblandt ei jente som heter Sam som er like gammel som meg. På fredag dro jeg med Sams venner på fotballkamp her i Homedale. Etter fotballkampen dro vi på en liten bonfire. Var utrolig koselig! Tok ingen bilder fordi jeg glemte av kameraet mitt.. 

På lørdag dro jeg og Sam ut for å ri på hest! Siden det var min første gang på utrolig lenge måtte Sam leie hesten mens jeg satt på, haha. Etter ridinga, ble øyet mitt plutselig helt opphovnet og jeg klarte ikke å åpne det. Etter noen timer måtte vi dra til legevakten. De sa at jeg hadd fått noe på øyet som hadde klønet det opp. Vi dro til et varehus som har apotek får å få tak i antibiotika som jeg trenger for å få vekk infeksjonen på øyet. Var nok et komiskt syn, jeg satt gråtende i en rullestol med solbriller på og var blind. Håper ingen av vennene mine var der, haha.  

 
Tenkte egentlig ikke at jeg skulle poste ett bilde av øyet, men synes det er så stygt at det er morsomt, haha. 

På søndag gikk jeg, Rebecca og Mike en tur rundt her for å ta bilder av den fantastiske naturen her. Jeg elsker idaho, det er så fint!! 

Er så utrolig fint!! Hjemme i norge snør det, men her er det fortsatt sommer, er evig glad for det!

Tenkte jeg kunne legge ut noen bilder fra den siste tiden jeg har vært her, er ikke så mange som jeg skulle ønske jeg har hatt. Har opplevd utrolig mye som jeg skulle ønske jeg hadde bilder fra! Her er i hvertfall de jeg har:

Meg, Ada og Oscar som også er utvekslingsstudenter fra Norge dro på fotballkamp. 

 


Shopping med Ada en stund tilbake! 

eP4CScKKd0
De selger jarlsberg ost her
edFsayKKct
Skolen min!

exe3MkKKZ5
Meg og Savanna på spirit day. Spirit day er dager hvor du skal kle deg i skolens farger. Vår skole har rødt, hvitt og blått som dere kan se.
 
HOMECOMING: 
Fikk nesten ikke tatt noen bilder fra homecoming.. Men her er de få jeg tok, dårlig kvalitet men det får gå. Var en helt fantastisk morsom kveld med mye latter! Etter dansen sov jeg over hos en venninne. 
Har ikke tatt så mange bilder hittill i år. Siden jeg venter på en ny familie her, tenkte jeg å starte å ta bilder og blogge når jeg får en ny. Nå er klokken tolv her, og jeg skal tidlig opp i morgen for å ta en prøve alle seniorene på skolen må ta. Har hørt at den er vanskelig så blir nok slitsomt så trenger søvn. God natt fra America!
hits