Bucket list over siste uken i usa

Jeg har tenkt til å nyte de siste 8 dagene her i usa skikkelig! Jeg og Emily har planlagt hva vi skal gjøre den siste uka. Er så masse som jeg fortsatt vil se av USA, men er jo så knapt med tid igjen så må gjøre det jeg kan her med venner og familie isteden for å reise. Gleder meg så masse til den siste uka her! Det er jo sommerferie nå, og det er så godt. 


Om prom

Er rart å sitte her å skrive ett blogginnlegg nå, etter å ikke ha skrivd siden februar. Jeg må bare si at det har skjedd så utrolig mye, aner ikke hva jeg skal starte med engang. Har fått møte nye fantastiske mennesker, har hatt spring break, påskeferie, prom, finals og graduation siden den tid. Alt har gått så sinnsykt fort og jeg sitter nå her og er sjokkert over at jeg bare har 9 dager igjen i Usa!!! 

Prom var veldig bra! Jeg stresset litt med kjole fordi jeg var sent ute som alltid. Endte opp med en rosa kjole da, selvfølgelig. Om morgenen før prom dro jeg med vertssøstren min og en venn av hun for å fikse neglene. Etter det dro vi å ble sminket av Chanel! Noe som var sinnsykt gøy! Har aldri blitt sminket av en make-up artist før, så var noe nytt. Etter det dro vi hjem for å fikse hår. Jeg hadde sinnsykt liten tid på å fikse mitt, så det ble ikke så vellykket... 

Jeg dro i en veldig stor gruppe med veldig mange i. Vi dro ut å spiste på resturant først og etter det dro vi til der dansen var arrangert. Det var ikke så veldig ulikt dansene vi har på skolen hjemme i Norge egentlig! Jeg går jo på en veldig liten skole så det er jo selvfølgelig annerledes enn de store skolene. Vi danset, tok bilder i photo booth og spiste litt mat som de hadde satt fram. Det var utrolig gøy! Etter det dro vi hjem for å skifte til mer casual klær, så dro vi på post prom. Det er da arrangert i gymsalen på skolen. Det var masse leker og gjøre der. De hadde blant annet store oppblåste hinderløyper der (nesten som ett hoppeslått men som en hinderløype). Det hadde også masse mat der! De hadde alt fra sukkerspinn til starbucks kaffe. Var alt i alt en veldig bra natt som jeg aldri kommer til å glemme!

Tok ikke så mange bilder på prom noen som jeg angrer veldig på..Men disse er de jeg har! Tenkte å skrive om graduation i nesten innlegg fordi det er en del bilder. Tusen takk til alle som har gått innom bloggen min dagli de månende jeg ikke har blogget, det jeg setter stor pris på!

Fremmed familie - hvordan tilpasse seg?

Når jeg søkte om å dra på utvekslingsår hadde jeg ingen anelse om hva som kom til å møte meg. Jeg visste nesten ingen ting om familien jeg skulle bo hos. - Hvordan personligheten deres var eller hvordan de kom til å ta i mot meg. Det eneste jeg visste var at jeg trengte å være åpen mot nye utfordringer, erfaringer og oplevelser. Tenkte å svare på ett par spørsmål jeg har fått om nettopp dette.

Hvordan er det egentlig og måtte bo hos en fremmed familie du på ingen måte kjenner? Hvordan tilpasser du deg?
Først var alt kjempe spennende, og jeg ante fred og ingen fare. Jeg var veldig innstillt på at uansett hva som møtte meg kom det til å bli fantastisk. Jeg tenkte det kom til å bli gøy og at jeg kunne takle det meste. Jeg trodde ikke jeg kom til å få kultursjokk eller ekstrem hjemmelengsel med det første. Hvordan kunne jeg ta så feil?

Da jeg fikk familie den 16. august 2013 ble jeg helt hysterisk glad. Jeg hoppet i været og var i ekstase! Jeg snakket litt med de ett par dager før jeg skulle flytte hos de. Da jeg kom dit fikk jeg en fin velkomst med plakater og ett par gaver. Den første uka var morsom og det var bare nye opplevelser hele tiden. Vi gikk veldig godt over ens, og jeg tenkte jeg skulle få ett supert år. Etter ett par uker begynte ting å snu. Jeg ble ofte irritert på rutinene deres og alle tingene som måtte gjøres som de ikke gjorde (bla. det å ikke vaske huset eller rydde). Det var vanskelig å omgås noen som jeg bare hadde kjent i knapt en måned. Jeg visste ingenting om bakgrunnen deres eller hvordan de taklet hverdagsproblemer.

Alt var så annerledes enn i Norge og jeg fikk plutselig kultursjokk! Jeg så måtene de gjorde ting på her i usa (slik som maten deres, rydding, vasking osv) feil. Skolen og folkene var veldig annerledes og alt var bare veldig overvelmende. Jeg så på alt som rart. Men sannheten var jo bare at det var annerledes og uvandt. Det var bare veldig vanskelig å innse det først.

Det var veldig vanskelig å være ett nytt familiemedlem i en helt ny familie. Det var vanskelig å vite hvordan man skulle oppføre seg og hvordan man skulle tilpasse seg. Slik var det i alle 4 familiene jeg har vært hos. Ikke på samme måte på alle, men forskjellig hver gang. Den 1 var vanskelig fordi jeg følte meg annerledes. Den 2 jeg bodde hos (som var områderepresentanten min) var ikke så vanskelig fordi de var villige til å tilpasse seg også, men det var jo bare ett midlertidig hjem. Den 3 og første her i Nebraska var det nermest umulig for meg å tilpasse meg til fordi jeg var annerledes og fordi de ikke ville bli kjent med eller sette av tid til meg. Den familien jeg bor hos nå var det ikke så veldig vanskelig å tilpasse seg til. De var villig til å bli kjent med meg og de ønsket å ha meg i hjemmet sitt.

Det er ikke noen fasit på hvordan du tilpasser deg til en fremmed familie, det er mer at familien rett og slett må passe for deg. Altså der er jo ting du kan gjøre får å passe inn litt bedre, slik som å hjelpe til med forskjellige ting i huset og gi mer av deg selv. MEN aldri prøv å endre på deg selv fordi du ikke passer inn! Jeg har alltid vært meg selv, og det har funket så langt. Nå har jeg en super familie og herlige venner som jeg garantert ikke har fått om jeg ikke har vært meg selv eller gitt alt av jeg har å gi av meg selv.

 

 

Cheerleading competition

I går dro vi på Alyssas cheerleading konkurranse. Vi dro klokken 8 om morgenen, og det tok rundt 3 timer å kjøre. Det var veldig morsomt å se på alle som opptrådte. Blair som er skolelaget vårt og laget Alyssa er med på kom på 6 plass utav 16 lag! Vi var der rundt 5 timer før vi dro ut å spiste å kjørte hjem. 


Alyssa og søskenbarnet hennes, Kate.


Alyssa og besteforeldrene hennes.


Verstsforeldrene mine, Joel og Melissa, og Alyssa.


Vertssøster og vertsbror.


Meg, Alyssa og Kate.

De var veldig flinke! Skal få lastet opp video så jeg kan vise dere senere! Da vi kom hjem dro jeg, Kate og Alyssa ut en tur med vennene til Alyssa. Det skulle være en overraskelses bursdag til en av vennene hennes, men han kom for sent, så det ble bare til at vi satt ute ved bålet og så en film.

I dag dro vi på Garretts basketball kamp. De vant med nesten halvparten mer poeng! Etter det dro vi ut å spiste buffet på en resturant med det beste utvalget jeg noen gang har sett!! De hadde all slags mat og desserter. Til og med sjokoladefontene og sukkerspinn. Got to love America!


Melissa over gjennomsnittet fornøyd med sukkerspinn, haha!

Litt senere på dagen dro jeg på en løpetur. Tok bilde av denne utrolig fine solnedgangen!! Elsker solnedgangene i Nebraska, de er alltid så fine!

Nå har vi nettopp sett avsluttnings seremonien i OL. Må si jeg er stolt over og være norsk! Synd Russland tok ifra oss 1. plassen, men sølv er jo alltids bra! Det aller beste må jo være å vinne over USA. Mange av vennene mine har sagt at de kommer til å vinne over Norge, men der tok de kraftig feil, haha. Nå skal jeg legge meg så jeg er opplagt til en ny uke. Vi har fri på fredag så håper uka går raskt!

Fikset designet, så nå funker kommentarfeltet!

Innholdsrik dag

I dag var det state championship i wrestling. Vi fikk fri fra skolen for å dra, så jeg dro med noen venner. Vi kom dit, betalte parkering og billetter for å komme inn. Vi kom dit rundt 12 så da vi kom var alle som skulle wrestle fra skolen vår ferdig!! Så da var det ingen vits i å være der, og vi hadde batalt for å komme inn for ingen grunn. Jeg og Alli dro på shopping i gågatene i stedet. Var veldig fint vær ute så det var veldig koselig!


Sydney, Emily, Julia og Alli.


Vi dro i gågatene i gammel byen, og det var sykt fint! Var også innom en platebutikk med masse venylplater osv.


Vi spiste en av de beste sushiene jeg har smakt!

Da vi kom hjem igjen, dro jeg og Ashley og fikset neglene! 

Så var det neglene da.. Ble helt ærlig ikke fornøyd i det hele tatt. Elsker designet, men neglene er firkantete og stygge!! De holdt ikke på mer enn i 3 timer før 2 av de falt av!! Skal dra dit i morgen eller søndag å få de til å fikse de... synes de er utrolig stygge (spesielt den på den midterste fingeren).

Var en helt hærlig dag! Da jeg kom hjem var moren og faren til vertsmor, Melissa, her. De kjørte hele veien fra South Dakota i dag. I morgen drar vi på state cheer competition 3 timer unna. Alyssa går jo på cheerleading så skal dra dit å heie på henne. Vi drar klokken 8 i morgen tidlig, og nå er den snart midnatt så må nok legge meg. Skal prøve å ta masse bilder når vi er der!

Kommentarfeltet funker forresten ikke.. Det er noe galt med kodene på designet, så må få til å fikse det. Utrolig frustrerende at det ikke funker!!

Personlighetsforandring

Vet virkelig ikke helt hva som går av meg. Jeg har helt ærlig vært ganske deprimert i det siste. Har prøvd å være sosial, men jeg føler bare ikke får å omgås med masse folk. Sist gang jeg var med noen av vennene mine var fredag for nesten to uker siden... Var med Ashley på torsdag og Lena i helga, men utenom det har jeg nesten ikke vært med vennene mine. Jeg har hatt ekstremt mye hjemmelengsel i det siste. Jeg prøver å ikke tenke på hva som skjer hjemme og jeg prøver og ikke savne vennene mine så altfor mye. Men det er så vanskelig.

Jeg har jo venner her, men de er ikke slik som i Norge. Jeg føler jeg ikke klarer å gi alt av meg selv lengre. Jeg blir hele tiden kjent med nye folk, og det er ekstremt slitsomt. Jeg har alltid vært veldig utadvendt, og jeg så for meg at det var lettere å være utvekslingsstudent enn det det egentlig er. 

Er bare så sliten av å alltid må gi 100% av meg selv. Jeg føler jeg har forandret meg. Føler jeg ikke er den jenta med masse latter og godt humør lengre. Jeg prøver så godt jeg kan og gi alt jeg kan, men nå er jeg på det punktet at jeg ikke klarer gi alt mer.

Prøver og tenke at det er normalt og være deprimert i perioder av ett utvekslingsår, og jeg har snakket med flere utvekslingsvenner som har det på samme måte. Jeg er ikke alene om det, og det er vell bare noe vi må gå igjennom. Det er ikke første gangen i løpet av året jeg har følt det slik. Humøret går veldig opp og ned. Hjemmelengselen går som en berg-og-dal bane, haha. Er bare litt over 3 måneder igjen nå, så jeg klarer vell å holde ut.

 

VIDEO: mest stilte spørsmål

Jeg og Lena lagde denne videoen i helga! Vi spilte inn utrolig mange videoer med mange spørsmål, helt til vi fant ut at det var best og bare ha en video der vi svarer på spørsmål som er mest stilt. Vi brukte vell kanskje 2 timer på å svare på de andre spørsmålene tilsammen og på denne brukte vi 6 minutter, haha. 

Nå er klokken fem og jeg kom så å si nettopp hjem fra skolen. Skal gjøre litt lekser og spise middag nå før jeg drar på fotballtrening! Fotballsesongen starter om 12 dager!! Vet ikke helt om jeg er klar for det.. Blir masse løping, men ser veldig fram til selve kampene. Sov godt alle der hjemme i Norge!

My 4 day weekend

Hei! Lenge siden sist jeg oppdatterte med hva jeg har gjort. Grunnen er rett og slett fordi det ikke har vært så mye som har foregått for å være ærlig. Først denne helga har jeg faktisk gjort noe på ganske lenge. Jeg og Ashley dro å shoppet i Omaha etter skolen på torsdag. Tok desverre ingen bilder av det.. Men har en bitteliten video!

HAHA! Har det så gøy når jeg er med Ashley hun er så morsom! 

På fredag hadde vi fri! Det var jo valentinsdag så da fikk vi fri fra skolen gitt, haha. Jeg var hjemme hele dagen. Senere på kvelden lagde jeg, alyssa og Garrett pizza og så film.


Hahah, Alyssa og Garrett in action!


Vi måtte jo selvfølgelig lage hjerteformet pizza, det var jo trossalt valentinsdag!

I helgen har jeg vært på besøk til Lena som er en annen utveksligsstudent fra Norge her i Omaha! På lørdag bowlet vi med EF gruppen og etter det dro vi på shopping. Jeg overnattet hos henne fra lørdag til søndag. Det var så koselig! Er helt fantastisk og faktisk kan ha muligheten til å snakke norsk igjen!! Vi norske har annerledes humor enn de fleste amerikanere, så det var gøy å kunne le av de samme tingene. Har ikke ledd så mye på utrolig lenge!


Vi farget håret til Lena og hadde en skikkelig koselig jentekveld. Kjente jeg trengte det skikkelig! Er så godt å ha noen som er norsk som man kan snakke med som går igjennom det samme som deg selv. Vi tok bilder og lagde en video som jeg kommer til å poste på bloggen i neste innlegg! Dere finner forresten bloggen til Lena HER.

I dag har vi også hatt fri! Det er presidents day så alle skoler har fri. Jeg har ikke gjort noen verdens ting i dag bortsett fra å fikset designet på bloggen. Skulle egentlig på baskettball kamp, men hadde mye heller lyst til å være hjemme og se tv med vertsfamilien. I morgen er det skole igjen. Føles ut som vi har hatt ferie i en uke fordi jeg husker ikke engang timeplanen for morgendagen, haha! 

Ellers lurte jeg på hva dere vil se på bloggen framover? Jeg har fått spørsmål om å lage ett innlegg om amerikanske inntrykk av Norge, så får se om jeg gjør det. Har også planer om å lage video fra hverdagen, men jeg lover ingenting. 

15 forskjeller på norge og usa

♥ De spiser med gaffelen uansett hva det er! De deler opp maten med gaffelen så de slipper å bruke kniv. Folk synes måten vi nordmenn spiser på er rar.

♥ De ser skole som mye mer viktig enn det vi i Norge gjør. De er mer innstilt på å få A i alle fag (som tilsvarer 5-6)

♥ Det er mye lettere på skolen her enn i Norge. 

♥ De har alt, og da mener jeg ALT! Du kan kjøpe altmulig rart her som vi ikke har  i Norge.

♥ De bruker noe som heter crockpots når de lager mat. Det en slags kaserolle som er elektrisk der de putter maten inn (foreksempel kjøtt), så lar de det stå hele dagen får å få det ordntlig mørt. 

♥ Det er ikke vanlig å ha egen pc og tv. I Norge er vi ganske borskjemt med det at alle i huset har hver sin pc og egen tv på rommet.

♥ De er mye mer kristne her! Så kirken er veldig bra. Hver gudstjeneste er som en konsert fordi de har mange instrumenter og modere sanger.

♥ De er mye mer involvert i skolen på fritiden. Etter skoletid er det både sport, klubber for diverse fag (f.eks french club, der en klasse samles på fritiden og gjør noe med klassen), band, teater osv.

♥ De har ikke kollektiv transport her! Det er veldig dårlig med transport slik som buss, tog osv. Kanskje ikke så mye i de største byene, men her i Omaha (som er en storby) er det  ikke så bra med transport.

♥ Alle går på basettball kamper, football kamper og baseball kamper på fredagskvelder. 

♥ Tenåringer er mye mer opptatt i hverdagen enn nordmenn. 

♥ De har utrolig masse usunn mat her! Det er vanskelig å finne mat som er sunn fordi det er så masse mat som er behandlet/bearbeidet. 

♥ Det er veldig normalt å ha mange bad. Foreldre har sitt eget "master bedroom". Dette er noe vi ikke har så mye av i Norge. 

♥ De kler seg ikke så moderne som vi gjør. De velger heller komfortable klær enn å kle seg fint.

♥ De kjører bil når de er 14-15 år...

 EF Hawaii contest - Video

Jeg er med i en konkurranse EF har om å vinne en tur til Hawaii. Konkurransen går ut på å lage en video fra året ditt eller fra hverdagen din. Jeg valgte å lage en fra året mitt så langt! Jeg har jo hatt en veldig bra opplevelse selv om det har vært noen nedturer! Her er ihvertfall mitt bidrag til konkurransen!

Anbefaler å skru på 720p for mye bedre kvalitet!

Tenk at det snart er over

Tiden går så altfor raskt. Jeg sitter å tenker på at jeg faktsik har vært her over halve oppholdet mitt. Jeg har vært her siden 22 august, altså over 5 måneder! Jeg kan ikke tro at tiden har gått så fort. Jeg er faktisk sjokkert. Tenker hele tiden på at jeg er så heldig som har denne muligheten. At jeg faktisk har levd drømmen. Det føles ikke ut som jeg har vært her så lenge faktisk. Føler ikke det er så lenge siden jeg ankom Usa. 

Jeg føler ikke at jeg har vært her så lenge som jeg har vært her. Mye av det tror jeg er fordi at jeg flyttet og måtte starte helt på nytt under oppholdet mitt. Egentlig skulle det jo bare vært november nå, om man ser det som at jeg startet på nytt. Altså at jeg har bodd her i Nebraska i 2 måneder. Har det helt utrolig bra! har ingenting å klage på! Har en super familie, og har fått mange venner. 

Det er så mye jeg fortsatt skal oppleve mens jeg er her. Men jeg føler på en måte at det er over. Jeg føler jeg har opplevd å sett nok, samtidlig som jeg har så lyst til å se og oppleve så mye mere enn det jeg har gjort så langt. Tenker hele tiden på at det her året er noe jeg aldri kommer til å få tilbake. Dette er en once in a lifetime ting. Jeg kommer ikke til å oppleve noe av det samme senere. Jeg føler helt ærlig at jeg ikke har nytt det til det fulle. Jeg har nesten ikke tatt noen bilder, noe jeg angrer utrolig mye på. Jeg har ikke sett og opplevd alt det jeg har muligheten til å se og oppleve.

Jeg tenker nå at det eneste jeg kan gjøre de siste 4-5 månedene er å nyte den siste tiden til det fulle!! Nå i mars starter fotball sesongen. Blir sikkert mye opptatt med det. Jeg ser veldig fram til det ettersom mange av vennene mine spiller fotball også. I april er det prom, og det ser jeg utrolig fram til. 

Tiden går så fort men samtidlig så sakte. Jeg vil på en måte være her lengre en det jeg skal. Men jeg lengter også hjem. Hjem til kjære Norge. Hjem til venner og familie. Men som sagt - nå gjelder det bare å nyte den siste tiden jeg har her til det fulle!

Svar på spørsmål 1/4

Hvordan er skolen i forhold til i Norge?
Skolen her er mye strengere enn norsk skole! Det er mye mer regler slik som at du trenger "Hall pass"  for å gå i gangene når du skal f.eks på do eller til skapet ditt. Det varierer fra skole til skole men skolen min har closed-campus som betyr at du ikke har låvt til å forlate skolen for å kjøpe lunsj eller dra hjem. Det å ha skolelunsj er også veldig annerledes! De er mye strengere i timen på å følge med og de er veldig strenge når det gjelder mobil bruk. Det som er bra er at leksegjøring teller veldig mye! Så om du leverer inn leksene dine og får A på de, og du får veldig dårlig på en prøve så gjør det ikke så mye med karakteren din! 

Hvordan var de aller første dagene, med tanke på at du måtte snakke engelsk?
Jeg slet vell litt i begynnelsen med tanke på at du må snakke engelsk hele tiden. Husker jeg ble veldig sliten og hadde hodepine hver dag fordi jeg tenkte så mye før jeg snakket. Jeg måtte liksom tenke på hva jeg skulle si før jeg sa det. Men engelsken gikk veldig fort! Ble veldig fort vandt til å snakke engelsk, og nå er det ikke slitsomt i det hele tatt! Alt går automatisk!

Føler du deg mye alene?
Ja, det gjør jeg! Er dager hvor jeg bare vil dra hjem til vennene mine fordi jeg føler meg alene. Jeg begynner å få en del venner nå, men jeg har følt meg veldig alene før jul og i juleferien. Nå er alt mye bedre! Jeg er opptatt nesten hele tiden, og trives veldig på skolen. 

Hvilke typer personer vil du annbefale å dra/ikke dra på utveksling?
For å være utvekslingsstudent må du ha ett åpent sinn, ikke være redd for å prøve nye ting, du må være utadvendt og litt selvsikker! Det å være utadvendt er utrolig viktig! Så om du ikke er det blir det nok veldig hardt å være en utvekslingsstudent! Så lenge man smiler og er hyggelig mot alle så går det vell som regel bra, men er ett stort pluss og ikke være sjenert! 

Hva er det som gjør at det er verdt å ta et utvekslingsår?
Det å ha muligheten til å oppleve og se ting du aldri hadde kommet til å sett hjemme i Norge! Det og oppleve en helt annen kultur og møte mange nye flotte mennesker!

Var det vanskelig å få venner?
I Idaho var det vanskelig å få venner! På den skolen jeg gikk var alle så opptatt med hva de gjorde (sporter, jobb osv.) så jeg var ikke så mye med noen på fritiden. Men hadde liksom ett par venner på skolen. Problemet var at det var veldig mange mexicanere der (ikke at jeg har noe i mot de!!) og de snakket mye spansk, og de hang liksom sammen og var ikke så veldig imøtekommede og åpne for nye folk. Byen og skolen var også veldig stor så det var ikke lett  å bli kjent med mange. Her i Nebraska er det heelt annerledes! Byen er liten skolen er liten og folk er veldig imøtekommende! Her er de mer lik oss i norge! Veldig amerikansk og mye mer utadvende folk! Det er jo alltids vanskelig å være ny da! Mange ser på deg og snakker om deg. Og det er ikke alltid lett og være "den nye jenta" men man må vell bare hoppe i det og bli kjent med folk!

Hvordan er menneskene der sammenliknet med nordmenn?
De er mye mer imøtekommende og åpen for nye folk! De elsker og bli kjent med nye personer. Den største forskjellen må være måten de dømmer andre på! I Norge dømmer vi utrolig mye med tanke på hvordan man ser ut og hvor mye penger man har, her bryr de seg ikke så mye om det. 

Hvor lenge før du dro måtte du søke om utvekslingår?
Jeg søkte i september tror jeg! Så nesten ett år før!

Kan man bestemme hvordan familie du vil ha, hvis du skjønner? Sånn, med eller uten hund, småsøsken eller ikke, stor eller liten familie, hvilket område du vil bo i, osv.?
Du kan ikke bestemme det, men du kan søke om det. De spør deg nesten alt om hvilken type familie du vil ha når du er på intervju. I den organisasjonen jeg valgte som er EF kan du bare ta statsvalg. Det vil si at du kan søke på en stat du har ett ønske om å komme til. Tror du velger blandt 5 eller 4 stater. Jeg vet at andre organisasjoner slik som Explorius har ett program som heter Explorius select der du kan velge stat, område og skole!

Får man dratt hjem på "ferie" iløpet av året?
Jeg tror ikke du kan ikke det med EF, men det spørs på hvilken organisasjon du har! Om du f.eks har Explorius select som jeg snakker om over her så kan du det. 

Kan man bli sendt hjem av EF iløpet av året hvis man f.eks ikke oppfører seg ordentlig?
Ja det kan man! Du får 2 advarsler og på den 3 må du hjem. Det spørs veldig på hva det er, men om det er at du bryter regler slik som drikking osv så blir du sendt hjem uten advarsel. Og du får advarsler veldig fort! Det kan være på grunn av dårlige karakterer, dårlig oppførsel og ting som det. 

Bildedryss fra desember


Desember var en bra månede! Mange ting har skjedd og endret seg, men alt i alt har det vært veldig bra! Nå har det seg sånn at jeg skal bo med den familien jeg bor i nå, resten av året!!! Ble så utrolig glad! Trives sååå godt her. I går hadde vi middagsbesøk. Vi spilte spill og hadde det veldig gøy. I dag skal jeg på  bursdag hos en venninne som heter Emily. 

Spørsmålsrunden kommer! FIkk en del spørsmål så måtte dele det opp i 4 innlegg!

my christmas

På lørdag første dag i juleferien dro vi alle sammen i pakket bil med 3 hunder og masse bagasje til South Dakota! Bilturen tok bare 3 timer, men fy søren så trangt det var med 6 personer og 3 hunder! Da vi kom fram var hele familien til verstmoren min, Melissa der. Vi hadde en julelunch og ett lite secret santa party, der alle skal ta med en gave og så bytter man den bort. Husker ikke helt hva vi gjorde dagene før julaften, men vi shoppet litt og nesten alle i familien fikk spysyken. 


Her i amerika feirer de jul veldig annerledes enn i Norge. På julaften var det "christmas eve" som er en kveld man går i kirka og spiser litt god mat. Var veldig koselig å være i kirka! Var en veldig stor kirke så det var gøy!


Tyler, Emma, Alyssa og meg


Melissa, Joel, Renae og Kevin

Den 25 var det full  julaften med masse god mat og gaveåpning. Vi feiret med vertsfaren min Joel sin familie. Det var en veldig amerikans julaften, og det var så langt fra norsk som det går an. Vi hadde biff med bakt potet og friterte reker til julemiddag. Det var godt, men er jo ikke vandt med det på julaften, haha. De åpner gavene på morningen her i Usa så det var full gaveåpning! Vi tok ikke med oss pakkene hele veien til South Dakota så vi åpnet de på kvelden når vi kom hjem til Nebraska senere på dagen. 


Julemiddagen! Det grønne er géle som går som en erstatter for grønnsaker, haha!


"christmas dinner knocked us out" HAHA

Alt i alt var det en veldig vellykket julefeiring! Veldig amerikansk, og annerledes jul i år, men veldig gøy å se hvordan de feirer jul!

Pakker ut kofferten for 4 gang

Det har seg slik at jeg har bytett familie igjen. Jeg visste nesten helt fra starten at det ikke kom til å funke. Det var ingen store problemer, men jeg , vertssøsteren og vertsmoren kom ikke helt overens. Moren og datteren var bestevenner, og det var uvandt for oss alle at jeg skulle komme inn. Jeg følte meg helt ærlig uinludert. I mot slutten av oppholdet mitt der gikk vi ikke overens i det hele tatt. Var så ille at vi ikke engang snakket sammen. Bare ting som ett simpelt "Hei" og enkle spørsmål. Det var vanskelig å finne på noe å si og det var klein stemning blandt oss hele tiden. Jeg var på rommet store deler av dagen, og følte ikke for å sitte nede fordi jeg følte meg ikke velkommen.

På den andre siden gikk alle oss andre veldig godt over ens. Vertsfaren og jeg hadde ett veldig bra forhold, men han jobbet ekstremt mye og var vekke nesten hele tiden. Det var vanskelig å bo der, og jeg visste at vertsmoren og verssøsteren følte det samme om å ha meg der. Vi ble rett og slett enige om at det var best for meg å dra. Jeg ble utrolig lei meg, fordi jeg ville så gjerne at det skulle ordne seg. Men jeg måtte bare innse fakta. Jeg flyttet ut etter å ha bodd der i 1 månede og noen dager. Noen personer passer ikke sammen, og slik er det bare. Jeg ga de blomster og ett takkekort som takk for meg. 

Jeg dro samme dag som vi ble enig om at jeg skulle flytte (18 desember). Jeg flyttet inn hos en venninne som heter Alyssa og hennes familie. Jeg kjente familien fra før, og hadde vært på besøk her ett par ganger. Det er faktisk litt ironisk men dette er familien til utvekslingsstudenten som fikk meg hit til Nebraska, Charlotte, sin gamle familie! Charlotte har dratt hjem nå, så da fikk jeg en plass her. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle bo her midlertidig av EF, men vet enda ikke om dette er midlertidig eller om jeg skal bo her resten av året, vi får se hva som skjer. 

 


Jeg har hatt en fantastisk jul med denne familien! VI dro til South Dakota for å tilbringe den med resten av familien deres. Hadde det utrolig koselig! Julen var veldig annerledes i år, på en positiv måte, men det skal jeg lage ett innlegg om senere. 

Thanksgiving break

I går var det thanksgiving. Hadde en utolig fin dag! Var gøy å møte flere familiemedlemmer og tilbringe tid med familien. Vi spiste god mat, deriblandt kalkun og gresskarpai som jeg alltid har hatt så lyst til å smake! Var veldig annerledes men faktisk utrolig godt!


Jerad, Tyler og Chad prøver å virke kule, haha. 


Vi spilte "gris" 

I dag var det black friday som er en dag med masse salg her i usa.  Var så utrolig mange folk overalt, så ble utrolig sliten. Vi dro litt utpå dagen, og da hadde de fleste allerede shoppet ferdig, så var heldig med at det ikke var fullt kaos.

Dro på en liten shoppingtur på onsdag også, så det her kjøpte jeg da. 

Pam og Jenna koser seg med den nye hunden vi fikk i dag!! Hun heter Mia og er den lille søte hunden som liggen til venstre. Skal prøve å få tatt bilder av henne i morgen så dere får se så søt hun er! Nå skal jeg legge meg for klokken er halv to på natten og jeg er utrolig sliten. 

Vet jeg ikke blogger så ofte, men ting går i ett kjør! Følg meg gjerne på instagram der jeg legger ut masse bilder om du vil ha mer oppdatteringer: @trudegundersen (link)

Tiden flyr

FREDAG
Var på skolen som vanlig. Husker ikke så mye annet enn at jeg var utrolig sliten! Jenna hadde cheerlederne over fordi de skulle lage tepper. Var koselig å møte alle sammen.


Vi fikk snø!! Utrolig lite i forhold til Norge da men, haha. 

LØRDAG
Vi dro på shopping på ett nytt outlet mall som har mange motebutikker osv. Kjøpte ikke så mye, fordi vi hadde ikke så god tid. Etter det dro vi på bellett forestilling! Vi så nøtteknekkeren, det var gøy! Er utrolig hvor flinke de er! 

SØNDAG
Søndag er en familiedag hvor alle i familien samles. Vi dro til kirka om morningen som vanlig. Så hadde Shawn bursdag så vi dro får å finne en gave. Etter det samlet alle seg til familie middag. Var en utrolig koselig dag! 


Vi var på en stoor jaktbutikk og i midten av den var det en utstilling av masse dyr! Synes det er så gøy å se hvor mye de pynter opp butikkene sine her og hvor store butikkene er i forhold til i Norge. 


Shawn fikk servert bursdags pie! 

I dag har jeg ikke gjort noe spesielt. Var på skolen og sov etter skolen, haha. Vi så første filmen av the hunger games og that's it. 

Spørsmålsrunde

Mange som har spørsmål om året så langt, så tenkte å ha en spørsmålsrunde så dere kan få svar på det dere lurer på. Er mange ting som ikke har kommet fram på bloggen, så det har vært en del spørsmål i det siste. Kommer til å svare på det meste, så det er bare å stille spørsmål! 

Through my iPhone

Rommet mittElsker rommet mitt! Jenna har dekorert det med litt bilder av vennene mine og med rosa detaljer! Skal putte flere bilder på rommet, har jo plass på hele korketavlen. De spurte meg før jeg kom hit hva fovoritt fargen min var, og da sa jeg rosa - Noe jeg er utrolig glad for fordi rommet mitt er så likt meg og så utrolig fint!!

Verken i dag eller i går har det ikke skjedd så mye. Har vært på skolen og har vært helt utrolig utslitt etter skolen. Vertsmoren min, Pam, stusset håret mitt i dag. Det er stortsett alt som har foregått, haha. Nå er det bare en uke til vi går ut i en liten Thanksgiving Break! Gleeeeder meg så mye!! 

De siste 5 dagene

Hei!!

Nå har jeg vært her i 5 dager! Har noen helt fantastiske dager! Både familien og skolen er super! Har vært på skolen i 2 dager, og det er bare sååå annerledes!!! Har det så bra! Er så mange som er interissert i å bli kjent med meg. Slik var det ikke i Idaho. Her er alle så åpne til nye folk, og andre kulturer. Folk vil faktisk snakke til meg, og bli kjent med meg. Har nesten fått mer venner her på 2 dager enn jeg fikk i Idaho på 2 måneder. Det sier vell sitt! 

De siste dagene har gått veldig raskt. Har nesten alltid vært opptatt med noe. På torsdag var jeg på skolen for første gang. Etter skolen dro vi å kjøpte ansikskremer og litt småting på Sephora, og spiste middag på resturant etter det. På fredag var jeg på skolen. Hadde 3 fritimer så var ikke en så slitsom dag. På kvelden dro jeg med Jennas venner og spiste, og etter det dro vi på kino å så filmen Last Vegas! På lørdag var jeg på ett tailgate party, som er ett party der man er samlet og ser amerikansk fotball på tv. Var veldig gøy!


Aner ikke hvorfor bildene blir i så sykt dårlig kvalitet. Tror jeg må kjøpe en ny linse.

I dag stod vi opp klokken 7 får å dra i kirken! Å det er helt fantastisk hvor annerledes kirken her er i forhold til i norge! Her er det trommer, trumpeter, gitarer og masse sang! De klapper, og de slår ett par vitser i blandt. Er veldig gøy å dra i kirken faktisk! Etter kriken dro vi å kjøpte en nye telefon til meg! Har kjøpt IPHONE 5S!!! ♥♥♥♥


WIII!! Har vært uten telefon i 2 måneder nå! Er så godt å endelig ha en telefon igjen! 

Søndager er familiedag så alle i familien var samlet i dag inkludert besteforeldre. Vi hadde en hyggelig middag og så film etterpå. 
Jerad jaktet en kanin i nabolaget haha! 

Skal bli mye bedre på å ta bilder! Nå som jeg har en iphone som tar ganske bra bilder kommer jeg til å bruke den mye. Skal å få tatt bilder av rommet mitt i morgen. Nå skal jeg legge meg, skal opp om under 7 timer! Er ekstremt trøtt, så blir hardt å komme seg opp i morgen.

Første dag i nytt hjem

Denne dagen har vært veldig bra! Har blitt bedre kjent med familien og byen. Pam og Jenna tok meg med til skolen får å sette opp timer til meg, og de viste meg rundt på skolen og her i Blair. Det er så annerledes her i forhold til idaho!! Klimaet, folkene og byen. Var gøy å møte litt av folkene på skolen! De fleste på skolen visste at jeg skulle komme, så fikk en del blikk nedover gangene, haha. Møtte fantastiske Charlotte som fikk meg hit igjen i dag! Vi klemte hverandre i rundt 5 minutter. Det var så godt å se henne igjen! 

Vi dro hjem og resten av familien kom hjem fra jobb og jeg møtte faren og de to tvillingbrødrene for første gang. De er så koselige! Mangler fortsatt å møte en til av vertsbrødrene mine, så får vell møtt han i helga. Jenna hjalp meg med å pakke ut de to koffertene mine, så spiste vi middag.


Bildet er fra i går da de møtte meg på flyplassen! Jenna, Pam og områderepresentanten min Pam møtte meg der. 

Har det utrolig fint her så langt, og jeg trives veldig godt i familien. Rommet mitt er utrolig fint! Skal få tatt bilder av det i morgen. I morgen er første skoledag!! Er litt nervøs for å være ærlig. Nesten alle vet at jeg kommer, så blir gøy å møte alle sammen! 

Les forresten om Annelis forferdelige opplevelse som utvekslingsstudent! Hun har blitt sendt hjem av EF, og skal dra hjem på fredag. De sender henne hjem fordi hun ikke fikk skoleplass på ny skole da hun ble kastet ut av vertsfamilien sin! Skjønner ikke at de kan være så hjerteløs og sende henne hjem!! Hun er en fantastisk energifull, glad og utrolig snill jente som alle elsker. - Hun fortjener ikke dette i det hele tatt.

I Denver

Tusen hjertelig takk for all responsen jeg har fått etter Avisa Nordland lagde en artikkel om min opplevelse!! Tilbakemeldingene har vært enorme! Har fått utrolig mange meldinger på facebook og e-poster fra folk som takker meg for at jeg fortalte om min opplevelse. Mange forteller egne opplevelser, og mange forteller at de har opplevd det samme. Har også blitt kontaktet av et par personer som sier de kan bidra med hjelp. Folk her i Usa har også kontaktet meg etter å ha lest artikkelen. Jeg prøver å svare alle! Jeg setter så stor pris på at jeg fikk muligheten til å dele min opplevelse via AN. Jeg ville nå ut til de som er i samme situasjon. de som har vært i samme situasjon og de som skal/vurderer utveksling senere. Er så glad for at jeg kan vidreformidle min opplevelse, slik at folk får ett bedre innblikk om hvordan det egentlig er å være på utveksling, og hvordan de store selvskapene velger å behandle studentene. Fant også saken min på Nettavisen og Sol.no. 

Klokken er 16.35

Nå sitter jeg i Denver og venter på å fly videre til Omaha, om litt over 2 timer. Er framme i Omaha rundt 22 i kveld! Så langt har reisen vært veldig bra og behagelig. Fikk tilgang til United sin klubb (En launge med tv, internett og mat) av Rebecca, så nå sitter jeg her, og slapper av. Er så spent på å komme fram til den nye familien min! Blir gøy og møte de og bli bedre kjent med de! 

JEG FLYTTER TIL NEBRASKA!!

Etter mye om og men er flybilletten i boks, og jeg skal flytte til Blair, Nebraska i morgen!! Er så glad nå! Familien virker super. Familien består av seks, mor og far, fire barn deriblant tre brødre som har flyttet ut, og en søster! Gleder meg så masse til å flytte dit! Kjenner jeg er helt klar for å starte dette året på nytt. Oppleve en helt annen stat, annet landskap og få nye venner!

Noen bilder av familien:

Noen bilder av huset:

Jeg drar i morgen klokken 14 og er framme i Nebraska nærmere 22. Mellomlander i Denver i 3 timer, så skal prøve å få blogget da! ÆÆ GLEDER MEG SÅ MYEEE!!

Update

Ting har skjedd siden sist jeg blogget. Nå ser det ut til at jeg kanskje har en åpen mulighet til å flytte til en familie i Nebraska!

Rett etter jeg flyttet ut fra den forje familien min fortalte en venninne av meg, Charlotte, at hennes venninnes familie ønsket og ha meg som sin utvekslingsstudent. Jeg hadde veldig lyst til å gå, men EF kunne ikke bytte stater, så jeg fikk ikke låv å flytte dit. Etter 3 uker uten familie, bestemte de seg for å prøve å få meg dit. Jeg har noen områderepresentanter her som prøver alt de kan for meg for å få meg dit, så langt er alt klart utenom at jeg har skoleplass. Skolen holder på å bestemme seg om de kan ta meg inn eller ikke, og vi har ventet på svar i noen dager nå. Familien virker helt fantastisk så jeg håper på at jeg kan dra! Så langt er det det eneste håpet jeg har om plassering akkurat nå. Går rundt og er konstant nervøs og stresset over denne situasjonen. Men må vel bare vente å se hva som kommer til å skje. 

Ellers har det vært litt vanskelig å prøve og være positiv hele tiden. Er vanskelig å klstre på ett smil når du ikke har lyst til å smile i det hele tatt. Jeg har prøvd å holde tankene positive, men med alt som skjer så klarer jeg rett og slett ikke å bare være positiv. Får høre at jeg er negativ ganske ofte fra organisasjonen. Jeg vet jo at de håper på at alle studentene sine er positiv til alle tider, men det er faktisk ikke menneskelig heller. Jeg har dårlige dager som alle andre, men jeg prøver å være positiv og smile selv om det ikke er så lett.


Gamle bilder fra september.

something new

Foundation fra neutrogena, eye liner fra nyx


Foundation og blush børster fra Real Technique

Kjøpte dette i går, trengte nye børster. Har kjøpt så utrolig mye jeg ikke har visst dere mens jeg har vært her! Har brukt en god del penger allerede! Fant ut at jeg måtte begynne å spare, etter å brukt alt for mye penger etter 1 mnd her. Så nå har jeg ikke shoppet på rundt 4 uker! 

I dag er jeg hjemme fra skolen. Har blitt syk både jeg og Rebecca. Sår hals, hodepine, tett nese og hals. Må vel bare håpe det går over kjapt! Klokken er nå 1230 her, så må vell stå opp å få i meg litt sein frokost.

a walk in the sunset

Gikk nettopp en tur med Ginger i solnedgangen. Er så fint her, så jeg måtte ta noen bilder! Dagen i dag har vært helt grei. Er veldig stresset for tiden. Masse lekser og gjøre, lite søvn og er litt bekymret over plassering. Vi hadde 3 prøver på skolen i dag, håper de gikk bra! Etter skolen dro jeg med Stacy som er en av områderepresentantene for EF og shoppet litt. Kjøpte litt sminke, skal vise dere senere. Blir i så mye bedre humør av å shoppe, så satt stor pris på at Stacy tok meg med. Det er stort sett det jeg har gjort i dag. Klokken er 1950 her, og nå må jeg gjøre litt lekser. Mange har spurt om jeg kan ha en spørsmålsrunde, og jeg tenkte at det får bli i morgen! 

The cat and the red apple

I foto klassen min på skolen fikk vi en oppgave å ta bilder av "something red" en stund tilbake. Jeg tok da bilder av en katt og ett rødt eple.

Elsker katter! De er så utrolig søte! Merker jeg savner katten min hjemme i Norge nå. 
Har forhåndsstillt innlegget. Klokken er 10:00 her, og jeg sitter med en prøve i matte nå etter en prøve i økonomi i første timen. I siste timen har vi spansk prøve.. Rene prøvedagen haha.

Rainy day + bilder fra lørdag

I dag kom regnet til Idaho. Har nesten ikke regnet her siden jeg kom for litt over 2 måneder siden. Tror dette er 3 dagen med regnvær! Er jo helt utrolig at jeg er så heldig å ha sol så å si hver dag! Er utrolig herlig med tanke på at dere der hjemme har drittvær og snø. 

Skoledagen i dag var annerledes enn den pleier å være. Det var hardt å være på skolen. Følte at jeg ikke hadde så mange venner og følte meg ganske alene, selv om jeg hadde venner og være med. Alle fagene vi hadde i dag var tøffe. Masse løping i gymmen og masse arbeid i timene. Vi fikk tilbake resultatene på prøven jeg tok forje uke. Alle på skolen måtte ta den, og gjenomsnittet på karakter var 60-80%. Jeg fikk 6%. Det forteller kanskje hvor vanskelig den var. Var masse ord som jeg ikke hadde en fjerneste anelse på hva betydde! Men den teller ikke på noen slags måte, så var bare gøy å se hvor på skalaen jeg er. 

Etter skolen dro jeg hjem til områderepresentanten min, Ann og snakket litt med hun. Jeg ringte EF for å høre om hva som skal skje framover. Var greit å få ett håp på at ting kommer til å bli bedre. Vi har kanskje funnet en løsning, men vil ikke si hva det er enda i å med at det ikke er helt sikkert.

Nå har jeg gjort mattelekser som jeg har utsatt i mange dager. Fikk øvd til spansk og økonomi prøve som vi har i morgen også. Har hatt masse lekser og skolearbeid i det siste, men har fått gjort det meste på skolen. 


Ja som dere ser nederst i venstre hjørnet jeg fikk 6%.. haha, bra det ikke teller!!

Glemte å fortelle dere om hvordan det var på Haunted World! Alle som hadde vært der fortalte at det var såå skummelt og at de ikke får sove om natten. Vi synes ikke det var noe skummelt i det hele tatt! Altså mye av det var veldig fake, så man ble liksom ikke skremt. køene var så lange for å komme inn, stod i 45 min og ventet. Var kø når vi gikk gjennom husene, så ble mye venting. Vi gikk med en stor gruppe med folk så vi hørte og så hvor folk ble skremt. Men opplegget var utrolig bra! De hadde bra kostymer og noe av det så ekte ut! Skvatt noen ganger, og det var verdt tiden vi brukte der tross alt alle køene!


Han her stod bak meg og skremte meg helt i starten! Jeg skvatt helt forferdelig og hylte. Men han var så søt så vi måtte ta bilde med han.

Nå skal vi se baseball og så skal Rebecca lage en fersken smoothie etterhvert. Må igjen takke dere for alle de fine kommentarene og tilbakemeldingene dere har gitt! Statistikken er faktisk høyere i dag enn i går, overraskende nok. Er gøy å se at så mange bryr seg. Tusen takk! 

Synes det er vanskelig å finne på noe å skrive om annet enn hverdagen min, så jeg lurer på hva er dere interisert i å lese på bloggen framover?

Jeg er langt ifra den eneste

Etter innlegget jeg skrev tidligere i dag har utrolig mange respondert til det. Har fått masse positive tilbakemeldinger som jeg setter stor pris på. Tusen takk til de som støtter meg og viser at de bryr seg. Var så usikker på om jeg skulle poste det eller ikke i å med at det er ganske personlig og mye kritikk jeg ikke ønsker å gå ut med. Men sanneheten må nå fram. Har fått mange tilbakemeldinger om at det var bra jeg postet det. Statistikken steg utrolig mye i dag, og det er så bra å se at det er så mange som viser interesse for det jeg skriver om. 

Mange utvekslingsstundenter har tatt kontakt med meg og fortalt om at de er i samme situasjon eller verre. Det er så forferdelig å høre at så mange er i samme situasjon som meg. De har fortalt hvordan de føler de har blitt behandlet og hvilke opplevelser de har hatt så langt. Jeg tenkte å dele det med dere, slik at flere får en innsikt i hvordan man blir behandlet som en utvekslingsstudent.

" Er så mye lettere å gi opp. Men det er ikke det vi har planer om å gjøre. Vi skal overeleve dette, og vi skal ha våre gode dager og våre vonde dager. Vi skal dra hjem i juni og fortelle alle hvor forferdelig vi hadde det til tider, men at vi ikke angrer. At vi er stolte av oss selv Jeg trur ikke jeg ville sett meg selv i speilet om jeg dro hjem nå.. Vi er slitne, men vi står fremdeles oppreist."

" Jeg føler meg bedre når vi er fler, ikke fler som sliter akkurat.. men fler som kan støtte hverandre. Jeg trudde i begynnelsen at jeg var den eneste som hadde det jævlig de første ukene. de første to ukene her var helt forferdelige.. Jeg kom ikke litt overens med vertsfamilien min. De tok ikke meg godt i mot i det hele tatt.. Så jeg ringte IEC min, men han bare lo... så jeg snakket til vertsfamilien min og ordnet opp selv! "

" Så bloggen din! Er i North Carolina, iløpet av 2 uker har jeg vært i 4 familier, bare fordi EF ikke greier å finne noen fast! Er så lei, og på tirsdag må jeg på intervju med en famile for å høre om de vil ha meg eller ikke! Vil hjem, savner vennene mine, familien alt! Vet akkurat hvordan du har det! Dette er helt forferdelig!"

" Leste at du e i brytteprosess og har det veldig vanskelig fortida, vil bare si at hvis du trenger å snakke om det så er jeg her! vet akkuratt hvor jævlig det er, var nettop igjennom det samme selv, er helt forderdelig rett og slett. aldri gi opp hvertfall - det blir bedre!! "

" Familien drev med dop osv før jeg kom og moren var på rehab.. hu pleide å være cheer coach på en eller annen skole her i området, men fikk sparken fordi hun stjal penger.. de hadde 6 barn, alle var drittunger.. yngre skrikende barn.. de kranglet dag og natt.. de tok meg aldri til butikken så jeg kunne kjøpe noe mat osv, for de spiste mac and cheese hver dag.. morning til kveld, så jeg ble kvalm til slutt og ville kjøpe meg noe mat. og ja, jeg følte meg som en barnepasser.. moren pleide å gå ut og la meg bli igjen med barna hjemme liksom.. og de ba meg om å vaske hele huset i ukedagene "

Det er så forferdelig å høre at det er så mange av oss. At det er så mange som sliter med vertsfamilien sin. Vi er så mange som ikke er lykkelige i det hele tatt. Mange som har fått drømmen sin knust. Det er så trist og urettferdig. Men vi må vell bare vente. Være sterke og håpe på det beste. 

#utveksling #tanker #vertsfamilie #utvekslingsstudent #missfornøyd

hits