Svar på spørsmål 1/4

Hvordan er skolen i forhold til i Norge?
Skolen her er mye strengere enn norsk skole! Det er mye mer regler slik som at du trenger "Hall pass"  for å gå i gangene når du skal f.eks på do eller til skapet ditt. Det varierer fra skole til skole men skolen min har closed-campus som betyr at du ikke har låvt til å forlate skolen for å kjøpe lunsj eller dra hjem. Det å ha skolelunsj er også veldig annerledes! De er mye strengere i timen på å følge med og de er veldig strenge når det gjelder mobil bruk. Det som er bra er at leksegjøring teller veldig mye! Så om du leverer inn leksene dine og får A på de, og du får veldig dårlig på en prøve så gjør det ikke så mye med karakteren din! 

Hvordan var de aller første dagene, med tanke på at du måtte snakke engelsk?
Jeg slet vell litt i begynnelsen med tanke på at du må snakke engelsk hele tiden. Husker jeg ble veldig sliten og hadde hodepine hver dag fordi jeg tenkte så mye før jeg snakket. Jeg måtte liksom tenke på hva jeg skulle si før jeg sa det. Men engelsken gikk veldig fort! Ble veldig fort vandt til å snakke engelsk, og nå er det ikke slitsomt i det hele tatt! Alt går automatisk!

Føler du deg mye alene?
Ja, det gjør jeg! Er dager hvor jeg bare vil dra hjem til vennene mine fordi jeg føler meg alene. Jeg begynner å få en del venner nå, men jeg har følt meg veldig alene før jul og i juleferien. Nå er alt mye bedre! Jeg er opptatt nesten hele tiden, og trives veldig på skolen. 

Hvilke typer personer vil du annbefale å dra/ikke dra på utveksling?
For å være utvekslingsstudent må du ha ett åpent sinn, ikke være redd for å prøve nye ting, du må være utadvendt og litt selvsikker! Det å være utadvendt er utrolig viktig! Så om du ikke er det blir det nok veldig hardt å være en utvekslingsstudent! Så lenge man smiler og er hyggelig mot alle så går det vell som regel bra, men er ett stort pluss og ikke være sjenert! 

Hva er det som gjør at det er verdt å ta et utvekslingsår?
Det å ha muligheten til å oppleve og se ting du aldri hadde kommet til å sett hjemme i Norge! Det og oppleve en helt annen kultur og møte mange nye flotte mennesker!

Var det vanskelig å få venner?
I Idaho var det vanskelig å få venner! På den skolen jeg gikk var alle så opptatt med hva de gjorde (sporter, jobb osv.) så jeg var ikke så mye med noen på fritiden. Men hadde liksom ett par venner på skolen. Problemet var at det var veldig mange mexicanere der (ikke at jeg har noe i mot de!!) og de snakket mye spansk, og de hang liksom sammen og var ikke så veldig imøtekommede og åpne for nye folk. Byen og skolen var også veldig stor så det var ikke lett  å bli kjent med mange. Her i Nebraska er det heelt annerledes! Byen er liten skolen er liten og folk er veldig imøtekommende! Her er de mer lik oss i norge! Veldig amerikansk og mye mer utadvende folk! Det er jo alltids vanskelig å være ny da! Mange ser på deg og snakker om deg. Og det er ikke alltid lett og være "den nye jenta" men man må vell bare hoppe i det og bli kjent med folk!

Hvordan er menneskene der sammenliknet med nordmenn?
De er mye mer imøtekommende og åpen for nye folk! De elsker og bli kjent med nye personer. Den største forskjellen må være måten de dømmer andre på! I Norge dømmer vi utrolig mye med tanke på hvordan man ser ut og hvor mye penger man har, her bryr de seg ikke så mye om det. 

Hvor lenge før du dro måtte du søke om utvekslingår?
Jeg søkte i september tror jeg! Så nesten ett år før!

Kan man bestemme hvordan familie du vil ha, hvis du skjønner? Sånn, med eller uten hund, småsøsken eller ikke, stor eller liten familie, hvilket område du vil bo i, osv.?
Du kan ikke bestemme det, men du kan søke om det. De spør deg nesten alt om hvilken type familie du vil ha når du er på intervju. I den organisasjonen jeg valgte som er EF kan du bare ta statsvalg. Det vil si at du kan søke på en stat du har ett ønske om å komme til. Tror du velger blandt 5 eller 4 stater. Jeg vet at andre organisasjoner slik som Explorius har ett program som heter Explorius select der du kan velge stat, område og skole!

Får man dratt hjem på "ferie" iløpet av året?
Jeg tror ikke du kan ikke det med EF, men det spørs på hvilken organisasjon du har! Om du f.eks har Explorius select som jeg snakker om over her så kan du det. 

Kan man bli sendt hjem av EF iløpet av året hvis man f.eks ikke oppfører seg ordentlig?
Ja det kan man! Du får 2 advarsler og på den 3 må du hjem. Det spørs veldig på hva det er, men om det er at du bryter regler slik som drikking osv så blir du sendt hjem uten advarsel. Og du får advarsler veldig fort! Det kan være på grunn av dårlige karakterer, dårlig oppførsel og ting som det. 

INGEN KOMMENTARER

LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR:

hits